Foto: Patrik Lindgren

Ladda elbil snabbt och billigt – vi jämför laddnätverken

Var laddar man snabbast och billigast? Vi jämför de olika nätverkens tariffer. En djungel som elbilsägaren tvunget måste sätta sig in i.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Är du på resa med en elbil måste du använda dig av de publika laddstolparna som har kommit längs vägarna, vid hamburgerhak, rastplatser och stormarknader. De är den nya tidens bensinmackar. Men med några väsentliga skillnader.

För det första kan du inte räkna med att kunna betala med kontanter eller med kreditkort på den nya tidens bensinmack. Det är snarare ett undantag. I stället förväntas du som elbilsägare att i förväg registrera dig som kund och skaffa ett konto. För den som bara kör lokalt är det ett mindre problem. Men den som kör i olika nordiska länder och kanske någon gång till Tyskland måste ha ett dussin olika laddbrickor kopplade till olika avtal för att kunna använda bilen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!