Dyrt och krångligt eller billigt och smärtfritt? Det är viktigt att tänka rätt när man köper begagnad elbil. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Vågar du köpa begagnad elbil? Så här ska du tänka!

Fler och fler får upp ögonen för elbilar och väljer bort fossilbilarna vid nybilsköpet. Men om man ska köpa en begagnad bil, är det dags att fundera på en elbil då också? Ja, vår granskning visar att det finns pengar att spara och att fallgroparna är få.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Intresset för nya elbilar ökar ­kraftigt och nu kan samma trend ses på begagnatmarknaden. Enligt Blockets statistik får en annons för en elbil i snitt 43 procent fler visningar än en bensinbilsannons och bara under perioden augusti till oktober ökade priserna för begagnade bilar med hela 25 procent.
Svenskarna har alltså börjat köpa elbilar även som begagnade och det är inte svårt att förstå varför. De elbilar som har börjat komma ut på begagnatmarknaden på senare tid är betydligt bättre och mer användbara än de få modeller som fanns för bara några år sedan. Nu går det att köpa begagnade Kia e-Niro och Hyundai Kona Electric – elbilar som faktiskt kan sägas vara bra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!