110721-mtm-audi-a1-324-kmh

Lilla Audi A1 i 324 km/h!

Med 500 hästkrafter genom framhjulen har MTM tagit fram världens snabbaste Audi A1.

Med en 500 hästkrafter stark turbomotor klockades den lilla Audin när den körde 324 kilometer i timmen runt Nardo-banan i Italien. 

Efter 4,5 sekunder har MTM Audi A1 kommit upp i hundra kilometer i timmen. Som vidare hjälp på traven upp mot toppfarten har Audin utrustats med 18-tums hjul, uppgraderade bromsar och lite lägre upphängning. 

Hjulen till den lilla framhjulsdrivna bilen fick ett slags navkapslar för att bättra på aerodynamiken, men i övrigt har inte mycket gjorts för att få bilen mer strömlinjeformad.

Motorn är en 2,5 liter stor femcylindrars turbomotor som vanligtvis hittas i TTRS. Laddtrycket har skruvats upp till 1,3 bar vilket ger 500 hästkrafter och 600 newtonmeter vilket alltså räcker för att skrämma upp toppfarten till Lamborghini-trakter.

På GTI-mässan i Wörthersee Tour tidigare i år visade Audi själva upp en A1 med 503 hästkrafter och 660 newtonmeter, även den med motor från TTRS. Den bilen var däremot begränsad till 250 kilometer i timmen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!