070112_hamann_mini

Maxad Mini

Tyska tuningföretaget Hamann har tittat närmare på nya Mini. Man hittade lite smått och gott som kunde optimeras. Här är resultatet.

Helt nya Mini (jo det är så även om det knappt syns) har knappt hunnit nå återförsäljarna. Det har inte hindrat tuning- och stylingföretaget Hamann att optimera bilen. De tyska företaget – som även fingrar på bilar från BMW, Porsche, Lamborghini och Ferrari – erbjuder både optiska och prestandarelaterade nyheter.

Till utsidan har man gjort ett aerodynamikpaket som inkluderar frontspoiler, sidokjolar och en diskret diffusor som ramar in avgasrören, om de är centrerade som på Cooper S-versionen.

Den som vill gå ännu längre kan köpa dekaler i ”målflaggdesign”, finns i färgerna silver, antracit och vitt. Dekalerna är utformade för att sitta på sidorna, motorhuven och taket.

Fälgarna gör som bekant bilen – Hamann har plockat ut tre modeller (HM4, PG4 och Anniversary I) som passar Mini extra bra.

Som avslutning på de optiska förändringarna märks ett nytt slutrör. Det dubbelpipiga avgasröret, där varje pipa är 90 millimeter i diameter, är utfört i rostfritt och ger även lite läckrare ljud. Rekommenderas i kombination med Hamanns sporluftfilter.

Den finfina väghållningen förbättras med ställbara coilovers. Fjädringen kan sänkas 50 millimeter fram och 30 millimeter bak.

Interiören går också att få mer personlig, dörrlister, växelspaksknopp och handbromshandtag i aluminium kompletteras av två olika dekorpaket i kolfiber.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!