070119_lambo_gtv

Mer effekt till Lamborghini Gallardo!

Lamborghini Gallardo är mest känd som lillebror åt den något större och framförallt starkare modellen Murciélago. Nu har tyska IMSA letat upp lite mer effekt till Gallardo så den endast hamnar 30 hk bakom storebror.

I standardutförande har Lamborghini Gallardo 520 hk. Fullt tillräckligt kan man ju tycka men IMSA tycker att den är lite för klen jämfört med sitt syskon. Därför har de fixat en hel del med V10-motorn och letat upp ytterliggare 90 hk så totaleffekten är 610 hk vid 7 900 r/min. De har även lagt till bokstavskombinationen GTV efter namnet Gallardo.

Det är dock inte bara motorn som blivit bättre, IMSA har fixat nya däck – 245/30 ZR 20 fram och 325/25 ZR 20 bak – men de har även gett sig på chassiet för att ge bilen extremt bra väghållning.

Designmässigt var målet att göra den så muskulös som möjligt, därför har fronten och baken stylats till en aning, om det blev bra eller inte låter vi er döma själva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!