Continental lanserar tysta däcken Contisilent

Härom veckan visade Pirelli sin nya, tysta däckteknik som i stort sett består av skumgummi inne i däcket. Nu visar Continental samma sak.

Contisilent är namnet på Continentals nya teknik för att sänka ljudnivån från däcken. Contisilent-däck uppges sänka ljudnivån inne i bilens kupé med 9 dB.

 Contisilent är kort sagt skumgummi som limmas fast på insidan av däcket för att fånga upp ljudvågor som uppstår när däcket rullar. Contisilent-däck är i övrigt uppbyggda precis på samma sätt om andra däck.

 Enligt Continental blir Audi RS6, RS7 och A8 de första bilarna att levereras med Contisilent-däck och här kan man undra vad som här hänt med Pirelli. När italienarna lanserade sin tysta-däckteknik PNCS (Pirelli Noise Cancelling System) för bara några veckor sedan uppgav de att just Audi RS6 och RS7 skulle bli de första att få de nya däcken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!