Google Glass förbjuds vid bilkörning

De omtalade androidglasögonen Google Glass har framförts som ett bra hjälpmedel vid bilkörning. Nu har dock användning av Google Glass i samband med bilkörning förbjudits i Storbritannien och USA väntas göra det samma.

Googles smarta androidglasögon Google Glass låter som det perfekta hjälpmedlet vid bilkörning, de fungerar både som handsfreeset för mobiltelefonen och man kan få köranvisningar och annan information utan att behöva ta blicken från vägen. Det tycker dock inte Storbritanniens transportmyndighet som nu har infört ett förbud mot användning av Google Glass vid bilkörning.

 Enligt myndigheten riskerar bilförare att distraheras från bilkörningen och den som blir påkommen med att köra bil med glasögonen på riskerar böter och prickar i körkortet, vilket är samma procedur som vid bötfällning för mobilanvändande vid bilkörning. Amerikanska myndigheter har flaggat för ett liknande förbud.

 Bilförbudet mot Google Glass sätter stopp för flera apputvecklare. Utvecklaren Sahas Katta har tagit fram en app till glasögonen som gör att man inte bara kan få köranvisningar direkt i ögonen utan låsa/låsa upp bilen, tända lamporna och styra laddningen, allt direkt via glasögonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!