Möt verklighetens Griswolds och deras Truckster

Kommer du ihåg filmserien Ett päron till fars? Om man heter Griswold i efternamn, på riktigt, så gör man definitivt det. Den amerikanska familjen Griswolds har nu gjort slag i saken och byggt en egen Truckster – och blivit kända på kuppen.

1983 klev Clark Griswold in i filmens värld, spelad av Chevy Chase. I ”Ett päron till farsa” (originaltitel National Lampoon’s Vacation) och de fyra uppföljarna fick vi följa familjen Griswolds misslyckade semesteräventyr, och Chevy Chase blev världskänd på kuppen. I den första filmen är familjen Griswolds på väg till nöjesparken Wally World och har för resans skull köpt en ny bil – en Wagon Queen Family Truckster, som var en kraftigt modifierad Ford LTD Country Squire Station Wagon.

 Tro’t eller ej men det finns en riktig Griswold-familj bestående av Steve, Lisa och deras två döttrar. I filmklippet nedan kan vi se att de har byggt sig en alldeles egen Truckster och kört till en nöjespark, visserligen Walt Disney World Resort i stället för det påhittade Walley World.

Den verkliga familjen Griswolds Truckster är nästan skrämmande lik filmversionen och vi får väl hoppas att deras bil håller ihop bättre än vad den gjorde för ett päron till farsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!