070116_nascar

72-åring kvalar till Daytona 500!

En bra stund efter att de stora NASCAR-stjärnorna rullat in i depån på Daytona gör en reklamlös trailerdragare entré. Det är James Hylton som är långt ifrån favoritskapet i Daytona 500. Hylton är 72 år ung!

Redan 1966 körde James Hylton NASCAr och blev då årets nykomling. Många av dagens förare i NASCAR var inte ens födda då. Han har kört sporadiskt sedan dess men gör nu en sista (?) satsning på Daytona 500. Målet är att kvala in, och då bli den äldste någonsin som kör NASCAR. Att han ska ha något med tätstriden att göra tror ingen på, inte heller han själv. Men om han klarar att kvala in kan han göra mera pengar på en enda tävling än vad han kunde på en hel säsong i sina yngre dagar. Den äldste hittils att köra i NASCAR är Hersel McGriff och Jim Fitzgerald, båda var då 65 år. I de lägre divisionerna Busch och ARCA hålls rekordet av - James Hylton.

Fotnot: Kvalet till Daytona 500 börjar idag, 15 januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!