060626_f1

Allt var precis som vanligt i Canada - nästan

Det var en helt vanlig helg när Formel 1-cirkusen kom till Canada. Fernando Alonso hade pole position, Fernando Alonso vann. Men Kimi Räikkönen kommer allt närmare.

Pole Position tillhörde - som vanligt - Fernando Alonso när bilarna ställde upp för start i Canadas Grand Prix.

Målflaggan tillhörde - som vanligt - Fernando Alonso när bilarna kört klart i Canadas Grand Prix.

Fernando Alonso och hans Renault krossar allt motstånd just nu och ingenting verkar kunna stoppa dem. Eller jo, Kimi Räikkönen kan, i alla fall kommer han kunna. Finländske Räikkönen som innan säsongen spåddes bli värsta konkurrenten till Alonso har haft en marddrömsstart på årets säsong men nu börjar McLaren få ordning på bilen och då får han visa att han kan.

Tyvärr räckte det inte denna gång då han fick kopplingsproblem och depåstoppen tog onödigt långt tid. Det blev till slut en tredjeplats för Räikkönen som hade loppets tre snabbaste varv.

Det öppnade för Jacques Villeneuve som körde riktigt bra på sin hemmabana och han hade andraplatsen ända fram till det 59:e varvet då han krashade och bröt. Michael Schumacher, som inte alls förtjänade en andraplats fick den i alla fall och tog sig i mål med den i behåll.

Nico Rosberg startade i sjätte rutan och gjorde en hetsig start och kom genast in i kamp med Juan Pablo Montoya. Den unge Williamsföraren uppträde väldigt konstigt och orutinerat vilket han inte brukar göra. Efter ett gäng fula stägningar mot colombianen lyckades ändå Montoya ta sig förbi in i en kurva men då körde Rosberg rätt in i sidan på honom. Detta drabbade dock enbart Rosberg själv som blev stående medans Montoya fortsatte framåt. Han lyckades dock på egen hand krasha lite senare i loppet och bröt också.

Fjärdeplatsen tog Giancarlo Fisichella framför Filipe Massa. Jarno Trulli klev in på sjätteplatsen och de två sista poängplatserna tog Nick Heidfeld och David Coulthard. Jenson Button fick ännu en gråstensmedalj då han kom in på niondeplats och missade poäng.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!