070126_alx

Alx Danielsson klar mästare!

Väntan har varit lång och oviss men i går blev det äntligen klart. Pastor Maldonados överklagan mot sin diskvalificering gick inte igenom och Alx Danielsson är därmed klar som World Series-mästare.

Det var på det första loppet i Misano den 15 juli i somras som Pastor Maldonado anklagades för att ha använt otillåtna verktyg på sina stötdämpare. Han diskvalificerades från loppet men stallet överklagade beslutet och först nu, långt efter seriens avgörande, föll domen mot Maldonado. Den italienska domstolen för motorsport slog den 24 januari fast att Maldonado har använt sig av icke tillåtna verktyg och enligt regelverket diskvalificeras han. Detta innebär att den nuvarande ställningen i serien inte påverkas i någon större omfattning och Alx Danielsson får därför behålla sin titel som World Series-mästare.

Slutställningen i World Series by Renault

1. Alx Danielsson (SWE) 112 pts 

2. Borja Garcia (ESP) 107 pts 

3. Pastor Maldonado (VEN) 102 pts 

4. Andy Soucek (ESP) 99 pts 

5. Alvaro Parente (POR) 94 pts 

6. Sean McIntosh (CAN) 63 pts 

7. Christian Montanari (SMR) 58 pts 

8. Ben Hanley (GBR) 55 pts 

9. Eric Salignon (FRA) 48 pts 

10. Davide Valsecchi (ITA) 43 pts

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!