Ännu värre krasch i Bathurst 1000

Årets Bathurst 1000 i Australien har inletts med två riktigt ruggiga krascher. I dag var det Damien Flacks tur att åka in i skyddsmuren.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I går såg vi hur Chaz Mostert och hans Ford åkte som en ping pong-boll mellan murarna i 180 km/h

. I dag var det dags för en ny, ännu värre krasch. I Bathurst 1000-supportklassen Euro GT fick föraren Damien Flack en liten knuff av brorsan Adrian Flack på Conrod Straight-rakan som är Mount Panorama-banans snabbaste parti. Damien tappade kontrollen över sin bil som redan innan skyddsmuren nåddes började rulla. Sedan fick han en flygtur som heter dugga, hela tolv gånger snurrade bilen. När ekipaget väl stannat utanför muren började bilen att brinna. Trots krafterna som slet sönder bilen förblev skyddsburen intakt.Damien Flack fördes med helikopter till sjukhus där det konstaterades att han punkterat en lunga och bruten några revben.I filmen nedan kan du se kraschen i slow motion.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!