Audi Sport ABT Formula E Foto: Peter Wagner

Audi Sport ABT Formula E siktar mot historisk titel

I höst drar FIA:s Formula E-mästerskap igång och ett av stallen som har siktet inställt på totalseger i den elektriska tävlingen är Audi Sport ABT som nu visar upp sin bil.

På Genèvesalongen nästa vecka visar Audi inte bara upp personbilar, de tar även med sig en elektriskt formelracer, nämligen den bil som Lucas di Grassi och Daniel Abt ska tävla med i Formula E-mästerskapet som börjar i september 2014 och tio deltävlingar senare avslutas i juni 2015.

Audi Sport ABT, som teamet heter, kör en av tyska ABT Sportsline utvecklad Formula E-bil. Den har en elmotor som under träning och kval levererar 272 hästkrafter medan motorn under själva tävlingsracet begränsas till 181 hästkrafter. Men under korta stunder får alla 272 hästkrafterna användas via ett knapptryck för omkörning. Jämför det med Formel 1-bilarnas KERS (som numera heter ERS).

Audi Sport ABT har siktet inställt på att plocka hem mästerskapet redan första året. I juni nästa år vet vi om de lyckades.

I filmklippet nedan kan du höra hur (lite) en Formula E-bil låter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!