Björn Wirdheim segrare i ELMS

Förre Formel 3000-mästaren Björn Wirdheim kan nu lägga ytterligare en titel till sitt cv. I helgen blev han mästare i sportvagnsserien ELMS.

ELMS, som står för European Le Mans Series, körs med mindre sportbilar än i klassikern Le Mans 24-timmars. I fallet Wirdheim tävlar han med en Gibson-Nissan.

Det blev ett dramatiskt race på Estorilbanan i Portugal med flera intensiva regnperioder. Trots att Wirdheim var inblandad i en kollision redan efter femton minuter av det fyra timmar långa racet lyckades Greaves Motorsport ta en andraplats i tävlingen vilket räckte till seger.

Det blev dock onödigt spännande när teamet i slutet av loppet fick ett stop and go straff för en incident i depån men stallkamraten Jon Lancaster satte upp ett rasande tempo och såg till att titeln bärgades. Utöver Lancaster ingick även Gary Hirsch i Wirdheims team.

Nu ska Björn Wirdheim försöka att bärga även titeln i det japanska sportvagnsmästerskapet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!