110718-bmw-m3-dtm

BMW M3 återvänder till DTM

Comeback! Här är första versionen av bilen som ska göra det tyska touringbilsmästerskapet darrigt för motståndarna – BMW M3 DTM Concept.

1994 var ett år de flesta minns för fotbolls-VM, värmerekord och, om man är lagd åt det autofila, att det var det sista året BMW ställde upp i Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, DTM.

Nu laddar man för comeback med tourenwagen-versionen av BMW M3. Konceptbilen avtäcktes på BMW:s fabrik i München och visar en ungefärlig bild av hur den faktiska racerbilen kommer se ut när den dyker upp på banorna i Europa. Andy Priaulx och Augusto Farfus heter förarna som ska styra bilen till seger på de europeiska banorna till 2012 års säsong.

– Det är kul att se att vårt DTM-projekt börjar komma igång. Nästa år återvänder BMW till DTM efter två decennier, säger utvecklingschefen Klaus Draeger i ett pressmeddelande.

Han passar även på att skicka en skarp utmaning till Mercedes och Audi utan att nämna något av företagen vid namn:

– Vi kommer möta våra huvudkonkurrenter i premiumsektorn och ser redan fram emot utmaningen. Bilen presenterades i mattsvart lackerad kolfiber över den breddade och vingbeklädda bilen. Designen kommer hinna att ändras till tävlingsbilen nästa år, och det är heller inte spikat att BMW kommer låta den mattsvarta färgen vara kvar. 

Med en V8 på 480 hästkrafter kan bilen accelerera upp till 100 på tre sekunder blankt och toppfarten blir runda 300 knyck.

Premiär för den helt färdiga bilen kommer ske på Frankfurts bilmässa i september i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!