060630_svenska_rallyt

Dödsstöten för Svenska rallyt?

Ett nytt förslag från Internationella bilsportförbundet (FIA) kan bli dödsstöten för Svenska rallyt. Enligt förslaget skulle alla VM-arrangörer ta en paus vart tredje år, på så sätt skulle fler länder få arrangera deltävlingar i rally-VM.

 Det är många nya länder som vill ha sin beskärda del av rally-VM. I år körs sex rallyn som FIA bedömt och gett betyg. Bland dessa finns Norska rallyt. Men det finns i dagsläget bara plats för ett extra rally i VM-kalendern och det är därför FIA lagt det här förslaget.

- Det känns orealistiskt. Vi driver ett bolag och det är många fler än vi som gör så. Att stå över vart tredje år skulle aldrig fungera för oss. Vi skulle inte klara av det ekonomiskt, säger Svenska rallyts vd Bertil Klarin till Värmlands Folkblad. Rotationssystemet är dock inget nytt. Så sent som på 1990-talet hade inte Svenska rallyt VM-status varje år. I juli ska FIA träffas i Paris för att besluta om rally-VM, och då även Svenska rallyts, framtid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!