Elchockad och handfängslad – på racerbanan

Det går hett till på racerbanorna i USA. Men att få se förare bli chockade av elpistol och därefter handfängslade, det tillhör inte vanligheterna.

Den ovanliga upplösningen ägde rum på Anderson Speedway i Indiana i lördags. Efter en hel dag med trevlig motorsport urartade sista Crazy Figure 8-tävlingen. Efter ett par mindre kollisioner mellan förarna Shawn Cullen och Jeffrey Swinford startades loppet om, det är från den omstarten vi får följa med i filmen.Men kollisionerna dem emellan var inte nog, direkt efter omstarten var det dags igen. Shawn Cullen tryckte av Jeffrey Swinford som lackade ur och körde ifatt Shawn Cullen som stod stilla lite längre fram. Jeffrey Swinford valde att köra upp på Shawn Cullens motorhuv. Det gjorde Cullen oerhört förbannad, så han tog sig ur sin bil och började veva mot Swinford.Säkerhetspersonal kom fram till bråkstakarna, dock utan att få dem separerade. Till slut springer en lokal poliskonstapel in på banan med elpistolen i högsta hugg. Shawn Cullen fick sig en chock och föll till marken där han sedan blev handfängslad. Även Jeffrey Swinford fick handfängsel på sig.Efter att ha förts till polisstationen släpptes Jeffrey Swinford, anklagad för hänsynslöshet, efter att ha betalat borgen på 3 000 dollar. Vilka påföljderna blir för Shawn Cullen är oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!