Ford vann årets första långlopp i V8 Supercars

Ford tog en dubbelseger i årets första långlopp av V8 Supercars där förarduon Mark Winterbottom/Steve Owen segrade framför teamkollegorna Chaz Mostert/Paul Morris medan Volvo tappade på ett misstag i depån.
Teknikens Värld

Regerande mästaren Jamie Whincup såg ut att vara på väg mot seger efter att ha tagit ledningen från pole position. Men Holden-föraren tappade ned till 15:e plats efter att ha fått punktering direkt efter ett depåstopp.

Även Volvo Polestar Racing-duon Scott McLaughlin och Alexandre Prémat hade problem under depåstoppet som gjorde att de tappade ned till 14:e plats. En av mekanikerna fick inte ur slangen till luftdomkrafterna som gjorde att handtaget slets av och satt kvar i bilen. Incidenten tvingade Prémat att köra i depå igen och tappade därmed värdefull tid.

Trea i tävlingen blev Shane Van Gisbergen som länge slogs om ledningen innan nyzeeländaren gjorde ett misstag och körde av banan.

V8 Supercars fortsätter 9-11 oktober med klassiska Bathurst 1000-tävlingen där Volvo var med och slogs om topplaceringarna förra året.

Resultat Sandown 500 - Topp 5

1 Winterbottom/Owen Ford Falcon 161 varv

2 Mostert/Morris Ford Falcon +0.6596

3 Van Gisbergen/Webb Holden Commodore +9.6575

4 Tander/Luff Holden Commodore +9.9271

5 Reynolds/Canto Ford Falcon +11.1177

14 McLaughlin/Prémat Volvo S60 +26.9840

21 Wall/Pither Volvo S60 +1 varv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!