Foto: STCC

Gammalt och nytt i STCC-support

Det blev många kända namn som segrade i STCC:s supportklasser vid tävlingen i Östersund i helgen. Men lite nytt i alla fall…

Johan Kristoffersson fortsatte sitt segertåg i Carrera Cup och tog två delsegrar till. Lite konkurrens bjöd Ola Nilsson i heat 1 där han ledde men föll på eget grepp när han snurrade.

Erik Johansson övertygar mer och mer i Formel Renault 1,6. Det blev två segrar även för honom och Gnosjötalangen leder nu mästerskapet. Estländaren Martin Rump som ledde mästerskapet inför helgens tävlingar hade en miserabel helg. I det första heatet blev det krasch direkt i första kurvan och i det andra blev Rump dömd för ojust körning och en nolla i helgens båda poängkolumner.

Andreas Wernersson fortsätter sitt segertåg i Clio Cup och tog två nya delsegrar. Bara ett jordskred kan hindra honom från att ta mästerskapet för andra året i rad och han kan säkra det redan vid nästa deltävling.

I V8 Thundercars fick vi däremot se en glad förstagångssegrare i Patrik Flodin. Rallyföraren som mer eller mindre sadlat om till racing vann sin första seger i kategorin när han fräckt passerade Daniel Roos i heat två. Roos hade dock differentialhaveri och utan det hade han troligen kunnat försvara sig.

Förre STCC-föraren Jens Edman vann det första racet, hans tredje seger i år, och leder mästerskapet. Men det är tight och detta mästerskap är långt ifrån avgjort.

8 500 besökare återfanns i Östersund vilket i princip innebar fullsatt eftersom läktarkapaciteten halverats från i fjol. Nästa deltävling i STCC och dess supportklasser är 23-24 augusti på Gelleråsen utanför Karlskoga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!