Foto: Jakob Ebrey

Geely blir motorleverantör till Formel 4

Volvos ägare Geely ger sig in i motorsporten. Med början nästa säsong kommer Geely att bli den första asiatiska motorleverantören till Formel 4-serien.

Geely Automobile, i Sverige mest kända som Volvos ägare, har presenterats som ny motorleverantör till Formel 4. Fram tills nu har FIA endast godkänt tre motorleverantörer till ungdomsserien Formel 4 och de har alla varit europeiska.

Motorn som ska sitta i Formel 4-bilarna som körs i 2015 års säsong av den kinesiska upplagan av Formel 4 är Geelys sugmotor på 2,0 liter med beteckningen JLδ-4G20 och som för närvarande används i Geely-modellerna GX7 SUV och Emgrand EC8.

Formel 4 är inte en global racingserie utan är snarare ett reglemente som tillämpas i racingserier på flera håll i världen. Under nästa år kommer det att köras Formel 4 i Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och Ryssland, Finland och Estland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!