070109_göransson

Göransson tackar nej till WTCC – stannar i STCC

Richard Göransson erbjöds en styrning i WTCC inför årets säsong. Nu berättar Richard att han tackat nej.

– Jag satsar på att vinna STCC, säger fjolårets SM-tvåa.

För några veckor sedan avslöjades att Richard Göransson fått ett erbjudande från ett stall i VM-serien WTCC.

– Men jag kommer att fortsätta att köra för Flash Engineering i STCC, avslöjar han. 

– Skillnaden är inte så stor mellan STCC och WTCC när det gäller status som man kan tro. Jag vet att jag kan vinna STCC nästa år, jag har betalt för att köra och har alla förutsättningar att lyckas kommande säsong. 

– I Sverige råder det någon slags utlandshysteri, många tror att bara man kör utomlands så har man lyckats. Så ser inte jag det. Att dra ihop pengar till sin egen lön bara för att köra utomlands i en serie som står sig likvärdig med STCC mot att få betalt för att vara med och på allvar kriga om titeln här hemma. 

Styrningen Göransson erbjöds i WTCC var för teamet Pro Team. Ett italienskt BMW-team. Han skulle få köra gratis, men finansiera resor och lön själv. 

– Det kändes inte som något svårt val. Innan jag ens funderar på att lämna STCC ska jag skriva historia. Jag tänker ta min tredje STCC-titel i år, avslutar Göransson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!