070117_rosenblad

Inget STCC för Rosenblad 2007

Nu finns en BMW 320si, startklar för STCC, till salu. Elgh Motorsport med föraren Calle Rosenblad kommer inte att köra STCC i år.

Carl Rosenblad, uppbackad av Elgh Motorsport, kommer inte att starta i STCC i år. 

- Vi har bedömt att vi inte har de resurser som krävs för att göra de resultat vi vill den här säsongen så därför tittar vi ett år framåt, säger teamchefen Eje Elgh.

– Vi har ganska avancerade planer att inför 2008 göra en stor satsning i STCC. Med förhoppningsvis en stor partner till teamet, fortsätter Eje Elgh.

Carl Rosenblad känner en besvikelse, men blickar framåt.

– Naturligtvis tråkigt att inte köra i år. Hade sett fram emot att ta revansch på förra året som var mer eller mindre ett fiasko tycker jag. Men jag har full respekt för Ejes beslut. Vi har alltid haft grundfilosofin att kunna vara med att konkurrera om segern och vi har gjort bedömningen att vi inte har tillräcklig budget till det i år, säger Calle Rosenblad.

Calle siktar nu på att göra internationella inhopp i sommar. Närmast till hands ligger Le Mans 16-17 juni.

– Det gäller att hitta något annat. Jag har redan hunnit dra i lite trådar och som det ser ut så är det i första hand Le Mans som jag tittar på. Att bara köra den tävlingen innebär lika mycket körning som en hel säsong i STCC, säger Carl Rosenblad.

Eje Elgh avslutar:

– Tiden har runnit ifrån oss. Vi hoppas kunna vara tillbaka nästa år med besked. Som det ser ut i dagsläget så har vi en vinnarbil, startklar i Karlskoga, till salu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!