Jimmy Johansson kör Seat Leon Supercopa 2007

Efter en uppmärksammad totalseger i VW Polo Cup förra säsongen då han också satte rekord i antal segrar och inkörda poäng så har den 22 årige bohuslänningen Jimmy Johansson fått ett flertal erbjudanden inför årets racingsäsong. Men det blir Seat Leon Supercopa i Tyskland.

- Efter moget övervägande så bestämde jag mig för att fortsätta att köra internationellt och när teamet Extreme Motorsport Limited i Tyskland presenterade sin satsning både för säsongen 2007 och inte minst långsiktigt så blev det ett ganska lätt val. Teamet satsar i år på SEAT Leon Supercopa med tre bilar i år och jag får rollen som förste förare med siktet inställt på totalseger vilket jag tänker försöka infria, säger Jimmy bestämt.

Jimmy blev inbjuden att köra två heat i Seat Leon Supercopa i samband med förra årets final för DTM och Polo Cup på Hockenheim. Efter att ha fått stallorder om att inte blanda sig i den absoluta toppstriden i det inledande heatet så flaggades Jimmy av på en fin femte plats men i det andra heatet så gjorde Jimmy processen kort och på bara några varv var han uppe i en solklar ledning som han förvaltade in i mål och blev därmed också historisk för att som den hittills ende föraren ha vunnit två klasser under en DTM helg vilket också applåderades flitigt av de 140 000 åskådarna på Hockenheim och som fick många teamchefer att höja på ögonbryna.

- Det samarbete vi nu inleder är också långsiktigt och tillsammans med teamets samarbetspartners så har redan planeringen inför 2008 inletts och då är det WTCC  som gäller alternativt något annan mycket högt rankat FIA mästerskap. Det är denna långsiktiga planering som gör teamet extra intressant” kommenterar Jimmy som kommer att få två kvinnliga förare som teamkamrater .

Jimmy Johansson hade diskussioner med flera andra team, däribland det svenska KMS-stallet om en sits i STCC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!