Joel Eriksson avkörd i Macau Formel 3

Skåningen Joel Eriksson var på väg mot sitt livs största seger, Macau Formel 3 GP och en VM-titel då han blev påkörd och tvingades bryta.

Joel Eriksson tog starten i Formel 3-loppet men efter en period under säkerhetsbil skulle Callum Ilot försöka ta sig förbi men körde istället på Joel som fick framvingen under vänster framhjul och styrde rakt fram i Lisboa-kurvan.Eriksson tvingades bryta och Ilot besöka depån. För tilltaget fick han tio sekunder straff…Tävlingen fick en hysterisk avslutning när ledarparet Sérgio Sette Camara och Ferdinand Habsburg kolliderade i sista kurvan och båda åkte av (se klippet ovan).Britten Dan Ticktum kunde bara konstatera fakta och körde förbi båda två till en seger i loppet som han till dess inte lett en meter av.Habsburg linkade i mål som fyra på tre hjul men kände sig som en segrare sa han efter målgång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!