110714-midnattssolsrallyt

Kenny Bräck leder Midnattsolssrallyt

224 bilar ställer upp i årets upplaga av Midnattssolsrallyt, vilket är rekord. Bilarna 225 och 226 med förarna Vladimir Antonov och Victor Muller uteblir däremot.

Aldrig förr har intresset för det historiska rallyt Midnattssolsrallyt varit större än i år, som i år firar femårsjubileum. 

– Positiva bekymmer uppstår naturligtvis för oss som arrangerar tävlingen med det här intresset, säger tävlingsansvarige Per Carlsson från Kungliga Automobilklubben KAK på Midnattssolsrallyts hemsida.

Kenny Bräck är en av de som ställer upp i årets tävling och har gjort så bra ifrån sig att han är i ledning efter gårdagens rally i en rally-preppad Ford Escort RS 1800, 0,8 sekunder före teamkollegan Kenneth Bäcklund. 

Två som saknas är Saab-profilerna Vladimir Antonov och Victor Muller. 

–  ställer in eftersom det fortfarande är för mycket som är oklart kring Saab och hans delägande där. Dessutom vet han att det kommer bli en väldig uppståndelse kring honom med mycket media, säger Vladimir Antonovs talesman Lars Carlström till Sveriges Radio. 

Vladimir Antonov ställde upp i förra årets omgång och rönte då en del uppmärksamhet när han ställde upp i en Saab 99 turbo från 1978. 

Victor Muller lämnade ingen närmare anledning till sitt avhopp. 

Midnattssolsrallyt kommer fortsätta under fredagen som är den sista dagen på tredagarsrallyt som alltså började i onsdags.

Ställningen efter SS5 kan man hitta på resultatservice.se och den är som följer:

1) Kenny Bräck 33 minuter 50,5 sekunder

2) Kenneth Bäcklund +50,2 sekunder

3) Staffan Bergdahl +1 minut 2,6 sekunder

4) Björn Waldegård +1 minut 5 sekunder

5) Erik Johansson +1 minut 16,5 sekunder

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!