110329-kimi-nascar

Kimi Räikkönen till NASCAR!

Förre Formel 1-föraren, nu WRC-föraren Kimi Räikkönen gör enligt finska tidningsuppgifter en sensationell debut i NASCAR redan i år!

Kimi Räikkönen kommer att debutera i NASCAR:s pickupserie till att börja med för att sedan avancera till Nationwide Series och slutligen huvudserien Sprint Cup.

Finländaren kommer att köra för ett nytt team, ICE 1 Racing (samma namn som hans rallyteam har, och kommer att arbeta tillsammans med Foster Gillett som arbetade med Richard Petty Motorsport i NASCAR i fjol.

Vilken bil Kimi Räikkönen ska köra är inte officiellt men klart är att han ska köra vidare i WRC i år där han har sagt att han ska köra åtta tävlingar.

Det är finska dagstidningen Turun Sanomat som spräckt denna nyhet.

Och på tal om NASCAR har Mattias Ekström inga planer på att återvända i år. Han koncentrerar sig på att bli kurant till DTM, vinna DTM och bli pappa för första gången.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!