110604-lotus-exige-rally

Lotus kan börja med rally

Lotus är redan involverat i en stor mängd motorsporter, och nu kan företaget vara på gång till ännu en. Enligt källor till brittiska Car Magazine ska Lotus på höstens bilsalong i Frankfurt presentera Lotus Exige – som rallybil!

Lilla brittiska, men malaysiskt ägda, sportbilstillverkaren Lotus är redan i dag en av de biltillverkare som har bredast motorsportengagemang med allt från sportvagnsracing till formel 1 (som delägare i Lotus Renault GP). Nu uppger källor till brittiska Car Magazine att motorsportsatsningen kan komma att bli ännu bredare. 

Enligt uppgifterna ska Lotus på höstens bilsalong i Frankfurt presentera en bil avsedd för rally, baserad på sportmodellen Exige. Både Elise och Exige har använts som rallybilar av privatförare i de lägre nivåerna, framförallt i Storbritannien, och det är delvis till dessa som Lotus har sett en marknad för rallybilar. Ännu finns inga uppgifter på vilken rallyserie som Lotus officiellt tänkt satsa på, om det blir WRC eller den något motorsvagare IRC-serien (där vår svenske P-G Andersson kör för Proton, som i sin tur också ingår i samma koncern som Lotus). 

Enligt ett uttalande från Claudio Berro, chef för Lotus motorsportverksamhet (och tidigare kartläsare i italienska Grupp 2) kommer dock en serie på 300 bilar byggas i homologiseringssyfte innan januari nästa år. Vissa uppgifter talar om att det kan röra sig om ytterligare några hundratal om populariteten blir hög. Samtidigt har Lotus även planer på att delta i Le Mans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!