080306-rally-grönholm

Marcus Grönholm kör rallycross?

Det har länge spekulerats i att Marcus Grönholm ska göra comeback i motorsporten, men då i rallycross. Nu sägs det att finländaren har testat Andreas Erikssons Ford Fiesta!

En av anledningarna till att Marcus Grönholm slutade med rally var de många resdagarna. Om han nu i stället ger sig in i rallycross handlar det om en komprimerad säsong utan massor av testdagar. Andreas Eriksson, som var trea i fjolårets EM, bygger nya bilar till årets säsong och han söker efter en teamkamrat. Sämre än Marcus Grönholm kan man ju få! Tommy Rustad var länge påtänkt men valde att gå till Volvo för STCC i stället.

Andreas Erikssons fjolårsbil har köpts av Peter Hedström som debuterade i stora klassen i Tjeckien i fjol och gick till C-final. Peter är bara drygt 20 år och blir den yngste av alla i stora divisionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!