Foto: TU / Gruppe C / Hoch Zwei

Mattias Ekström ger upp titelhoppet efter Nürburgring

Mattias Ekström hade en tung DTM-helg på Nürburgring där han bara tog en poäng medan titelrivalen Pascal Wehrlein utökade mästerskapsledningen och svensken säger att hans titelchanser inte är realistiska längre.
Teknikens Värld

– Jag var inte snabb nog i kvalet. Om jag visste varför skulle jag berätta för er. När du inte kan få igång känslan, däcken och greppet så flyger tiden ifrån dig, säger Ekström.

I första tävlingen slutade svensken på tionde plats medan Mercedes-föraren Wehrlein körde i mål på en viktig tredjeplats. Segrade gjorde BMW-föraren Maxime Martin, hans andra DTM-seger någonsin, framför Edoardo Mortara.

Till andra tävlingen slogs Ekström ännu en gång om den sista poängplatsen men förlorade kampen i slutskedet av tävlingen och korsade mållinjen som elfte man.

Wehrlein slutade på femte plats och utökade sin mästerskapsledning till 38 poäng över Ekström, som dessutom tappade till tredje plats till Mortara med en poängs marginal, inför årets sista tävling.

– När de (Mercedes) kör som de gör med teamtaktik så blir det svårt för oss att komma ikapp dem. Tio poäng är överkomligt, men 38 poäng är ärligt talat inte realistiskt. På Hockenheim är det han som kan förlora mästerskapet, vi kan vinna det på tur men inte av egen kraft, säger Ekström.

Helgens sista DTM-tävling på Nürburgring vanns av Audi-föraren Miguel Molina framför tidigare F1-föraren Paul Di Resta.

DTM-finalen körs den 18:e oktober på Hockenheim.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!