110721-ecclestone-mutåtal

Mutåtal mot Bernie Ecclestone

F1-magnaten Bernie Ecclestone åtalas formellt för att ha mutat en tysk bankir med nära 280 miljoner kronor, uppger brittiska the Independent.

Tyska åklagare i München har formellt åtalat Formel 1-höjdaren Bernie Ecclestone för mutbrott i samband med försäljningen av F1 2006. Totalt ska Ecclestone ha pytsat över 27 miljoner pund, motsvarande strax under 280 miljoner kronor. 

I utbyte ska Bernie Ecclestone fått motsvarande 263 miljoner kronor samt att 160 miljoner kronor skulle överföras till Ecclestone familjefond.

Mutorna ska ha betalats av en bankir i München som var ansvarig för försäljningen av Bayerische Landesbanks del av Formel 1 till CVC Capital Partners. CVC köpte även Bernie Ecclestones del av F1 och bildade Alpha Prema, som äger aktiemajoriteten i Formel 1.

Bankiren har suttit häktad sedan januari för korruption, förskingring och skattebrott och riskerar tio år i fängelse om han fälls. Han har vägrat kommentera de anklagelser han står åtalad för. 

Bernie Ecclestone nekar till anklagelserna och säger sig vara övertygad om att han inte kommer bli fälld. 

– Jag har inget att göra med de här betalningarna. Jag vet inte ens varför jag skulle ha gett honom  pengar, säger Bernie Ecclestone enligt ESPN.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!