080306-fiat-500-serie

Ny europeisk racingserie med Fiat 500

Samtidigt som Fiat 500 visar upp sin sportiga sida i form av Abarth på bilsalongen i Genève kommer nyheten om en helt ny europeisk racingserie. Bilarna som kommer att köras är trimmade versioner av Fiat 500 med 1,4-litersmotorn.

Informationen om den nya serien är fortfarande ganska vag. Det enda vi vet egentligen är vad serien ska kallas, var loppen ska köras och med vilken bil de ska köras. Den nya serien kommer att kallas 5Hundred Cup och arrangeras av Speedway Communications. Tävlingarna kommer att köras efter två parallella scheman, ett i valda delar av Europa och ett endast i Italien.  

  Bilarna blir uteslutande Fiat 500 med den 100 hästkrafter starka 1,4-litersmotorn. Det kommer inte att bli några racingversioner som i DTM eller STCC, utan vanliga standardbilar med milda modifikationer. Bland annat skräms motorn upp till 120 hästkrafter, samtidigt som vikten sänks med 50 kilo till 880 kilo totalt. Bromsar och fjädring anpassas också till banbruk och en störtbur monteras i kupén. Vi återkommer naturligtvis när mer information släpps om den nya serien. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!