Nytt pris – Prins Carl Philips Racing Pokal

Prins Carl Philip gästade i helgen Lidköpings Motorstadion för att dela ut sitt nyinstiftade pris, Prins Carl Philips Racing Pokal, till tre unga kartingtalanger.

–Genom det här priset vill jag bidra till unga kartingtalangers utveckling och jag ser fram emot att följa årets pristagare i framtiden, säger prins Carl Philip. Det blev precis så bra som jag hade hoppats på och det känns väldigt bra att på det här sättet kunna ge något tillbaka till motorsporten.

I KF3 segrade Max Sjölander från Göteborgs KRC och i KZ2 var det Joel Johansson från SMK Örebro som vann. I klassen för de yngsta deltagarna, J60, avgick 13-årige Michael Haflidasson Häussler, tävlande för Bohus Racing, med segern.

Det var mer än bara prestige som stod på spel – förutom en imponerande vandringspokal till segrarna fick även de övriga pristagarna i klasserna, sammanlagt tio förare, priser som öppnar möjligheter inför framtiden. Genom ett samarbete mellan STCC och Kungliga Automobil Klubben får de möjlighet att testa bilar i två av de supportklasser som ingår i STCC:s tävlingsprogram, Clio Cup och Formel Renault.

– Vi vill hjälpa till att överbrygga gapet mellan karting och banracing, säger Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal och ansvarig för Renault-klasserna i STCC-paketet.

Niklas Nyström, generalsekreterare i Kungliga Automobil Klubben, gladdes åt att satsningen kommer en yngre racinggeneration tillgodo.

– Vi är väldigt glada över prins Carl Philips engagemang i bilsporten, säger Nyström. Priset är ett fint stöd för den stora och fina ungdomsverksamhet som bedrivs av alla kartingklubbar runt om i landet.

Vinnare av Prins Carl Philips Racing Pokal 2013

J60: Michael Haflidason Häussler, Bohus Racing.

KF3: Max Sjölander, Göteborgs KRC.

KZ2: Joel Johansson, SMK Örebro.

Övriga pristagare som erhåller testkörning:

J60: Carl Jansson, Lidköpings KK och Julle Ljungdahl, Rasbo MK.

KF3: Philip Hall, KS Klippan och Alexander Dahlberg, Uddevalla KK.

KZ2: Joel Eriksson, Kristianstad KK och Andreas Forss, KS Klippan.

Johanna Jovér från Nykvarn utanför Södertälje utsågs till tävlingarnas Wildcard för sina insatser i KZ2.

På bilden: från vänster: Philip Hall, Carl Jansson, Andreas Forss, Michael Haflidason Häussler, Max Sjölander, prins Carl Philip, Joel Johansson, Joel Eriksson, Julle Ljungdahl, Johanna Jovér och Alexander Dahlberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!