060612_f1

Oövervinnlige Alonso gör det igen

1 2 1 2 2 1 1 1. Så ser Fernando Alonsos resultatrad ut efter åtta körda lopp av årets säsong. Den senaste ettan kom i går på Storbritannines GP.

Fernando Alonso. Så stavas 2006 års världsmästare i Formel 1.

Nej, det är inte klart ännu men efter åtta körda lopp den här säsongen har den regerande världsmästaren vunnit fem av dem och kommit tvåa i de övriga tre. I går tog han sin första seger i Storbritanniens GP, sin femte för året och tredje i rad.

Alonso startade från Pole Position och höll sin ledning under hela loppet trots massivt tryck från Kimi Räikkönen och Michael Schumacher. Enda gången som Alonso inte hade ledningen var då han gick i depå för att byta däck men det körde han snabbt tillbaka.

Kimi Räikkönen låg länge tvåa och jagade spanioren men McLaren bilen räcker inte riktigt till och efter ungefär halva loppet körde Räikkönen mer för andraplatsen.

Taktiken var tydlig, när Schumacher går in för att byta däck skulle Räikkönen köra så fort som det går för att sedan själv gå in i depån på följande varv. Så gjorde de också men inte tillräckligt fort.

När Räikkönen var på väg ut ur depån säger TV3:s kommentator Eje Elgh:

- Ett bra depåstopp och det är ingen fara för McLaren, de har god marginal.

Samtidigt som detta sägs kom Schumacher farande i sin röda Ferrari och körde lätt förbi Räikkönen som inte var i närheten av att behålla sin plats.

Schumacher drog sedan i från finländaren och tog säkert andraplatsen samtidigt som Räikkönen nu fick slåss för tredjeplatsen i stället som Giancarlo Fisichella ställt in siktet på. Det räckte dock inte enda fram och Kimi Räikkönen kom på pallen med Fisichella precis i hälarna.

Felippe Massa tog Ferraris andrabil till en femteplats och Juan-Pablo Montoya blev sexa.

BMW-Sauber hade en klart godkänd dag. Nick Heidfeld blev sjua och sista poängplatsen tog Jacques Villeneuve och det var första gången som BMW-Sauber fick båda bilarna på poängplats. Nico Rosberg fick gråstensmedaljen - niondelpats och noll poäng, endast åtta tiondelar efter Villeneuve.

Fernando Alonso går upp på 74 poäng och leder med 23 poäng före Schumacher som har 51.

Kimi Räikkönen är alltjämt trea, nu med 33 poäng tätt följd av Fisichella på 32.

Se hela resultatlistan på Teknikens Världs Resultatbörs här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!