060629_per_eklund

Per Eklund kör vidare i minst tio år till

När Eklund nyligen fyllde 60 år förärades han med gratis licens fram till 2016 av SBF, Svenska Bilsportförbundet.. – En bra present, tyckte Per som på bemärkelsedagen tog emot gratulanterna i verkstaden i Arvika.

Iförd skitig mekanikeroverall och med bilen i molekyler firade Per Eklund sin 60:e födelsedag den 21 juni. Någon märkvärdigare tillställning hade han inte tid med. Rallycrossveteranen hade fullt upp med att få bilen i ordning till helgens EM-deltävling i Höljes. – Vi dukade långbord utanför verkstaden. Det var riktigt trevligt, säger han. Lika trevlig har inte öppningen på EM-säsongen varit för värmlänningen. Upp till ledande Kenneth Hansen fattas hela 46 poäng. – Det har varit mycket stolpe ut för min del hittills, säger han och tillägger med skärpa i rösten: – Men jag ger inte upp. 

– Jag har haft motorn hos Trollspeed där de förhoppningsvis har hittat några extra hästkrafter. Dessutom har jag byggt om bakvagnen till just den här tävlingen. – Men det är tufft i toppen, vi är många som kan vinna, säger han och nämner minst ett tiotal av sina konkurrenter. 

Stöd på sin väg mot säsongens bästa EM-resultat lär emellertid inte veteranen sakna. Eklund tävlar sedan några år tillbaka för EM-arrangerande Finnskoga MK och med sin friska körning brukar han vara en given favorit på läktarplats. 

EM-deltävlingen i Höljes 1-2 juli ingår också som andra deltävling i årets svenska mästerskap. I SM-premiären i Arvika slutade Eklund på andra plats, distanserad endast av Thomas Rådström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!