060622_solberg

Petter Solberg stannar hos Subaru

Norrmannen Petter Solberg har haft en strulig VM-säsong i raly med Subaru, men trots det skrev han i går under ett nytt treårskontrakt med stallet.

En andraplats i år är Petters enda resultat att tala om, annars har han brutit eller legat långt bak. Anledningen till detta påstär många är att de kör på Pirellidäck som inte är lika utvecklade som BF Goodrich (Michelin). Pirelli har hotat att lämna rally-VM och den officiella förklaringen är att de vill tävla mot premiummärken vilket de inte anser BF Goodrich vara. Solberg blev världsmästare för Subaru 2003 och ämnar göra om bedriften, om än inte i år.

- Det är väldigt lätt att lämna ett team som hamnat i utförsbacke, säger Petter Solberg. Men jag är övertygad om att Subaru kommer tillbaka dit de hör hemma. De har varit bland de bästa i tio-tolv år nu och Subaru kommer att komma igen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!