Pontus Tidemand tog ny VM-seger

Värmlänningen Pontus Tidemand tog sin andra VM-seger för året när han vann WRC 2-klassen i Rally Mexiko.

Det blev en tuff uppgift för Skoda-föraren som pressades hårt av M-Sports Eric Camilli i en Ford Fiesta.

Svensken tog hand om ledningen direkt från start men blev under lördagen ifattkörd, och omkörd, av Eric Camilli men svarade på detta och under den avslutande dagen kunde han köra till sig en klar seger i detta första Rally Mexiko för svenskens del.

Med segern i Svenska Rallyt leder nu Tidemand WRC 2-klassen totalt efter två av de nominerade sju tävlingarna.

Pontus Tidemand med co-driver Jonas Andersson. Ett vinnande team i Mexiko.

Kris Meeke i en Citroën C3 tog hand om totalsegern men det var dramatiskt in i det sista. På den avslutande specialsträckan körde han av och hamnade bland rallypublikens parkerade bilar! Film på det ser du nedan.Det tog honom en bra stund att hitta rätt och komma ut från parkeringen och i mål visade det sig att han ändå vunnit med 13,8 sekunder före regerande världsmästaren Sébastien Ogier i Ford Fiesta.Om Ogier inte snurrat under lördagen och tappat tjugo sekunder kunde tävlingen fått en annan segrare. Andraplatsen räckte dock för att Ogier skulle gå upp i total mästerskapsledning.Trea blev Thierry Neville, Hyundai i30, som tidigare i år toppat såväl Monte Carlo som Rally Sweden men kraschat bort sig i båda tävlingarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!