080626-f1-kalendern-2009

Provisorisk F1-kalender presenterad

Internationella Bilsportförbundet har presenterat en provisorisk kalender för Formel 1-VM 2009. Frankrikes GP på Magny Cours är fortfarande med vilket indikerar den maktkamp som nu pågår mellan Max Mosley och Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone har flera gånger förklarat att han inte vill ha fler F1-lopp på Magny Cours. Men loppet finns med 2009. Det kan ses som en provokation från FIA gentemot engelsmannen och i samma andetag som kalendern presenteras säger FIA att de inom kort kommer att förklara vem det är som bestämmer i Formel 1. Ytterligare en markering gentemot Bernie Ecclestone är att FIA förklarat att namnet Formel 2 kommer tillbaka med en ny klass vilken då blir ett hot mot den Ecclestone-styrda GP2-klassen. Sista ordet lär inte vara sagt och knappast heller när det gäller nästa årskalendern. Hugade arrangörer har fram till sista juli på sig att anmäla intresse och bland annat Indien och Moskva är högaktuella och varför inte Polen när de nu har Robert Kubica. Att inte Finland med sina förare har en tävling är konstigt. Största nyheten för 2009 är att det blir ett lopp i Abu Dhabi i november, tillika finalen. Det blir ingen tävling i USA.

Provisorisk F1-kalender 2009

29 mars Australien

5 april Malaysia

19 april Bahrain

10 maj Spanien

24 maj Monaco

7 juni Kanada

21 juni Storbritannien

28 juni Frankrike

12 juli Tyskland

26 juli Ungern

9 augusti Turkiet

23 augusti Europa (Valencia)

6 september Italien

13 september Belgien

27 september Singapore

11 oktober Japan

18 oktober Kina

1 november Brasilien

15 november Abu Dhabi

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!