060616_finnkampen

Racing- och rallylandslaget redo för Finnkampen

Den 19 juli kommer Finlands rally- och racingstjärnor till Stockholm för att göra upp i den första Finnkampen motor. Det svenska laget har under veckan tränat rally och säger sig vara redo för utmaningen.

I Juli körs den första Finnkampen för motorsport. Både rally- och racingförare är uttagna i landslaget och under veckan har racinglaget tränat rally i Västerås.

- Det här är som att leka i sandlådan fast med riktiga bilar, sa Calle  Rosenblad med ett enda stort leende och STCC-föraren Robert Dahlgren var också lycklig.

- Det känns så himla bra att man skäms, sa Dahlgren. 

Det var en bra dag för laget då alla hade roligt och körde bra trots dåligt väder. Rallyföraren Daniel Carlsson är imponerad av racingförarna.

- De är verkligen lättlärda. De kan allt redan, berömde Carlsson.

Träningen gick till så att alla fick köra två pass à sex varv vardera och med sig i högerstolen satt en rallyförare.

- Vi bistår med körtips. Det är mera finlir i Racing, här måste de styra mer för att få någon reaktion i bilen. Annars går det rakt fram, konstaterade Mats Thorszelius, meriterad SM-förare.

- Förutom körträning stärker vi också sammanhållningen i laget idag, konstaterade förbundskapten Anders Dawidson. 

Förarna fick växla mellan två fyrhjulsdrivna Grupp N-bilar: en Mitsubishi och en Subaru. Samma biltyper som det blir på Solvalla.

- Den lite äldre Mitsubishin är mer min stil, jag brukar ju sladda runt på Siljans is med gamla Volvo, avslöjade Formelföraren Sebastian Hohentahl.

- Helt enkelt grymt kul att ratta lite rallybil. Finnarna ska verkligen få sig en match, avslutade Richard Göransson.

Den 19 juli kommer Finnarna till Stockholm och Solvalla för att göra upp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!