080206-schumi-ksm

Red Bull och Williams säger nej till Schumacher

De båda Formel 1-stallen Red Bull och Williams vill stoppa Michael Schumachers möjligheter att testköra den Ferrari-bil som han ska köra när han ersätter skadade Felipe Massa.

Ferrari bad de andra F1-stallen om förståelse inför ett undantag som tillåter comebackande Michael Schumacher, sjufaldig världsmästare, att testköra den bil han ska sitta i när han tävlar i stället för skadade Felipe Massa. Ett flertal stall sade att det är okej med ett undantag, men Red Bull och Williams satte sig på tvären.

– Vi välkomnar Schumachers återkomst till Formel 1, men faktum är att vi alla har kommit överens om att det är förbjudet att testköra på tävlingsbanorna. Det var därför som Jaime Alguersuari (Toro Rosso, reds anm), som körde en Formel 1-bil första gången i Ungerns GP, inte fick lära känna bilen före sin racedebut. Williams ser ingen skillnad mellan Alguersuaris situation och Schumachers, och därför säger vi nej till att tillåta honom testköra, säger Williams i ett uttalande.

Stallchef Frank Williams menar att ett undantag skulle skapa problem inför framtiden.

Även Red Bull är inne på samma spår och tycker inte att man ska skilja på Schumacher och 19-årige Alguersuari.

På filmen nedan ses Michael Schumacher testköra en av Ferraris gamla bilar. Ringrostig, eller vad tycker du?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!