090818-renault-f1-valencia

Renault får köra i Valencia

I Ungerns GP-lopp tappade Renault-föraren Fernando Alonso höger framhjul efter att det inte säkrats vid depåstopp. FIA delade därför ut ett lagstraff – inget Renault-team i Europas Grand Prix i Valencia. Renault överklagade och nu har straffets i stället omvandlats till böter.

GP-loppet sista helgen i juli var ingen höjdare för F1-stallet Renault. Efter tolv körda varv gick deras stjärnförare Fernando Alonso in i depå för däckbyte. Depåstoppet var oroväckande kort – 6,4 sekunder. Efter en kort stund på banan med nya däck tappade Alonso höger framhjul som alltså missats att säkras ordentligt under depåstoppet.

FIA beslutade därefter att straffa Renault hårt för det inträffade – de skulle inte få delta i nästa GP-lopp i Valencia som avgörs nu till helgen.

Renault överklagade och FIA har nu beslutat att förmildra straffet till en reprimand samt ett bötesbelopp på 50 000 dollar.

Därmed får Fernando Alonso köra Europas Grand Prix i Valencia i helgen. Men vem ska han ha vid sin sida nu när Nelson Piquet Jr har fått sparken?

Svaret på den frågan har vi fått i dag då Renault klargjort att deras tredjeförare Romain Grosjean tar över ratten efter brasilianaren.

– Jag är väldigt stolt över att Renault har gett mig chansen att bli en racerförare, säger den 23-årige fransmannen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!