060614_renault

"Renault vinner i Nordamerika"

Renault F1:s chefsmekaniker Pat Symonds är övertygad om att hans team kommer vinna i de två kommande loppen i Nord Amerika. - Just nu kommer vi bara fortsätta vinna tävlingar, säger Symonds.

- De två kommande loppen passar Renault perfekt. Dessa inte så ödmjuka ord kommer från Renaults chefsmekaniker Pat Symonds.

De två kommande loppen är på andra sidan Atlanten, först i Canada och sedan i USA. Förra året tog Renault noll poäng i Nord Amerika efter att ha brutit med bägge bilarna i Canada och sedan i USA deltog ingen av förarna med Michelindäck sedan Michelin förklarat att deras däck är direkt farliga på den banan.

I år ska det dock vara åtgärdat och renaulten med mästaren Fernando Alonso bakom ratten lär vara lika het på förstaplatsen som vanligt.

- Det enklaste sättet att bli mästare är så klart att vinna tävlingar och eftersom bilen fungerar så pass bra just nu kommer vi fortsätta göra det, säger Symonds.

Segrarna i Canada och USA fråna förra året - Kimi Räikkönen och Michael Schumacher - kommer garanterat inte låta de blåa Renaulterna sticka i väg så lätt men de kommer få det tufft eftersom Renault inte bara är bäst för tillfället, de har revansch att utkräva från förra året. Spännande race utlovas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!