090817-daniel roos formel renault

Ronnie Peterson Trophy till Daniel Roos

Det tredje delpriset av Formel Renault-utmärkelsen går till Daniel Roos efter en helg med goda resultat trots frustrerande motgångar.

På Karlskoga Motorstadion delades i lördags det tredje delpriset av Ronnie Peterson Trophy ut. Den nyinstiftade utmärkelsen går till den svenska Formel Renault-förare som på bästa sätt kör i Ronnie Peterson anda. Juryn – där bland annat Teknikens Värld ingår – var enig: helgens förare var Daniel Roos från Team BS Motorsport.

Daniels helg blev tämligen dramatisk. På träningen körde han av och bilen skadades så illa att han kom ut på banan igen först till kvalificeringens slutskede. Där blev det bara ett helt varv men mer behövde inte Daniel för att få näst bästa kvaltid.

Heat ett vara bara tre varv gammalt då drivaxeln på Daniels bil gick av, och som salt i såren tvingades han starta längst bak i heat två, där andra bästa varvtid från kvalet gäller som startposition.

Under andra heatets tretton varv körde Daniel upp sig till en andraplats, vilket avgjorde saken: det tredje delpriset av Ronnie Peterson Trophy var hans.

Redan nästa helg körs nästa deltävlig i Formel Renault, då på Anderstorp Raceway och som supportklass till EuroBOSS-serien, en klass för bland annat formel 1-bilar upp till årgång 2004.

Vinnare av Ronnie Peterson Trophy

22-23/5 Karlskoga: Philip Forsman

10-11/7 Falkenberg: Tom Blomqvist

14-15/8 Karlskoga: Daniel Roos

Ronnie Peterson är Sveriges främste motorsportprofil genom tiderna. Han körde 123 Grand Prix-lopp mellan 1970 och 1978 och vann tio av dem. Han omkom efter en masskollision under Italiens Grand Prix på Monza-banan 1978. Ronnie Peterson var även krönikör i Teknikens Värld åren 1972-1977.

Läs mer

Externa länkar

Ronnie Peterson Museum

Formel Renault

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!