Skoda Fabia som rallybil visad i förtid

Skoda Fabia R5 Concept visas innan den planerade debuten på bilsalongen i Essen den 29 november.

I slutet av augusti presenterades nya tredje generationen av Skoda Fabia, och sedan tidigare stod det klart att det inte blir någon RS-version av modellen. Det betyder dock inte att Fabia kommer vara frånvarande i motorsportsammanhang.

Nu får vi se de första bilderna på nya rallyversionen av Fabia. Fabia R5 Concept är planerad att ha offentlig debut på bilsalongen i Essen nu på lördag 29 november, men redan nu släpps en del bilder.

Vi kan se att den får de typiska motorsport-modifieringarna som bredare och mer aerodynamisk kaross, takscoop och bakvinge. Andra modifieringar är bland annat större bromsar, annan fjädring samt uppdaterad motor.

Enligt FIA-reglemente används en fyrcylindrig turboladdad 1,6-liters bensinmotor som kopplas till en femväxlad sekventiell låda och skickar kraften till alla fyra hjul. Effektsiffror delar Skoda dock inte med sig av i nuläget. Tack vare lättad kaross och bortplockad inredning väger Fabia R5 Concept in på 1 230 kilo, en vikt som det inte bör vara några problem att sätta rejäl fart på.

Enligt Skoda har en del racing-team redan visat intresse för modellen som kommer att tävla i WRC 2-serien nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!