060622_stcc

STCC-chef tar ledigt mitt under säsong!

STCC:s operative chef Richard Schultz tar, enligt ett meddelande på företagets hemsida, tjänstledigt under ett år från och med 1 juli.

Enligt hemsidan är det en 50-årspresent som Richard Schultz ger till sig själv. Vackert så, men den som besökt STCC under året har kunnat konstatera att publikläktarna gapat väldigt tomma och det har varit långt ifrån fornstora dagar. Att då den som leder arbetet tar tjänstledigt mitt under brinnande säsong ter sig märkligt och de flesta tolkar det som att Schultz får gå. Trots ett mycket bra startfält är det ingen "hype" runt STCC. Många besökare har hört av sig till Teknikens Värld och klagat över att det är dålig stämning och framförallt över att loppen är för långa och svåra att följa. Det i år nyinförda däcksbytet är föga populärt annat än hos SVT. 

I den senaste sändningen gick en hel del tid åt att försöka hitta försvar för däcksbytet. STCC sänds återigen i SVT men det verkar inte ha slagit igenom som förra sejouren hos RACE och Johan Torén. Sändningarna är heller inte speciellt bra och känns inte speciellt up to date. STCC behöver högre tempo, både på banan och i TV Återinför två kortare heat på söndagen. Ett sprintrace som avgör startuppställningen och ett något längre som är dagens final. Trots att supportklasserna hävdar annat är en majoritet av publiken där för att se STCC-bilar och de gör det gärna två gånger, det är jag övertygad om.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!