Foto: STCC

STCC tävlar i Skövde 2015

STCC kommer att tävla på Skövdes flygfält nästa år där en temporär bana kommer att byggas för både racing och rallycross. – Det finns väldigt många människor som bor i området, och som är motorintresserade, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB till SVT.
Teknikens Värld

STCC-organisationen har ännu inte avslöjat datumet för tävlingen, banlayouten eller längden, men har planlagt en presskonferens på måndag där även hela kalendern väntas avslöjas.

– Det kommer bli mycket betong och det kommer bli tajt, men även långa raksträckor och bra omkörningsmöjligheter, säger Lundin.

STCC tävlade på Östersunds flygplats 2012 och 2013, ett event som genomgick en rekonstruktion första året och gick i konkurs efter 2013-säsongen.

Tävlingen i Skövde ansluter Anderstorp som de två hittills enda bekräftade tävlingarna i STCC 2015-kalendern. STCC-organisationen har angett att kalendern ska utökas från sex till sju tävlingshelger nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!