Foto: Privat

Succésäsong för 13-åriga racerförare

I nummer 10/2015 av Teknikens Värld skrev vi om Tobias Moberg och Filip Sandström som skulle göra racingdebut, 12 respektive 13 år unga. Och vilken debutsäsong de har haft!

Det är numera tillåtet att köra racerbil i Sverige från 13 års ålder, då handlar det om Renault Junior Cup med första generationen Clio-bilar. Det tog bästa kompisarna Tobias Moberg och Filip Sandström fasta på. Och de Göteborgsbaserade grabbarna som båda skolats i karting har visat var skåpet skall stå.

När finalen i helgen kördes på Gelleråsen i Karlskoga hade Tobias Moberg redan säkrat totalsegern men vann för säkerhets skull även sista racet och blev med sina inkörda poäng den totale SSK-mästaren också.

Filip Sandström startade sjua efter ett problemfyllt kval men gjorde en kanonstart och tog sig direkt upp till tredje plats.

Väl i mål hade han avancerat en placering till och en andraplats gjorde att han blev tvåa totalt i både Renault Junior Cup och i det totala SSK-mästerskapet.

Bättre utdelning för grabbarna gick det inte att få och det blir intressant att se vart det tar vägen när de om några år går vidare till andra klasser.

Volvo Original Cup, STCC och sedan DTM. Så ser planeringen ut för båda två.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!