Foto: STCC

Thed Björk fortsätter dominera STCC

Vem ska hindra Thed Björk från att bärga årets STCC-itel? Ingen alls, av tävlingen på Östersunds flygfält att döma.

När Thed Björk kraschade dagen innan race tändes kanske en strimma av hopp hos konkurrenterna. Men inte ens Björks dans på en oljefläck med påföljande närkontakt med avbärarräcket stoppade honom.

 Mekanikerna arbetade till 03.00 på natten och dagen efter var bilen i perfekt skick igen. Pole position togs på sista varvet i kvalet och sedan var det raka spåret hem till seger. Thed Björk tog starten i tävlingen och drog sedan bara ifrån.

 Richard Göransson försökte utmana men blev inte bara ifrånkörd utan även omkörd. Det blev en ny total Volvodominans med Robert Dahlgren som tvåa, Linus Ohlsson trea och Fredrik Ekblom fyra. Richard Göransson i BMW blev bäste icke Volvo på femte plats. Det var förvisso inte oväntat att Volvo/Polestar skulle vara dominanta i årets STCC men nu är det närmast löjligt.

 Om ingen katastrof inträffar kommer Thed Björk att vara klar mästare innan finaltävlingen. Detta var hans femte seger av sju.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!