Volvo-chef säger att motorsport ”passar inte vårt varumärke”

Volvos marknadschef Alain Visser har uttalat sig om att Volvo radikalt kommer att göra om sin marknadsföringsstrategi som potentiellt kan innebära att de drar sig ur all form av motorsport och ett antal sponsringsavtal.
Teknikens Värld

Den 51-årige belgaren, som anslöt till Volvo från GM 2012, sa till Dagens Industri att ”motorsport passar inte ihop med vårt varumärke, där vi står för mindre motorer och säkerhet. Vi drar oss därför ur exempelvis STCC så snart kontrakten så medger.”

Visser har även tillkännagett planer att avsluta all form av sponsring förutom Volvo Ocean Race (segling) och att de endast ska vara på plats på tre bilsalonger: Genève, Detroit och Shanghai/Peking, samt att de ska börja sälja bilar över nätet.

Volvo har tagit STCC-titeln under de två senast säsongerna där de tävlar med tre S60-bilar för Fredrik Ekblom, Thed Björk och prins Carl Philip. De tävlar även från och med årets nyss avslutade säsong i V8 Supercars i Australien, med fyra segrar och femteplats i förarmästerskapet i debutsäsongen, med två S60-bilar för Scott McLaughlin och Robert Dahlgren.

Polestar, som driver Volvos motorsportprogram i STCC och V8 Supercars, kommenterade uttalandet från Visser:

– Vi kommer fortsätta tävla i STCC och V8 Supercars nästa år. STCC-kontraktet löper ut efter 2015 och V8 Supercars efter 2016. Vi kommer utvärdera vårt deltagande efter det, precis som vi har gjort ett antal gånger i STCC exempelvis, där vi tävlat sedan 1996, sa en talesman från Polestar till TouringCarTimes.

– Vi har ett långtidskontrakt med Volvo som officiell motorsport- och prestandapartner. Formen för samarbetet vad gäller motorsport mellan Volvo och Polestar håller på att utvecklas och vi ser positivt på framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!