#94 Pascal Wehrlein, Mercedes-AMG C 63 DTM

Wehrlein ny DTM-mästare – Ekström nia efter snurrning

Pascal Wehrlein säkrade årets DTM-titel i finalhelgens första tävling på Hockenheim medan svenska titelhoppet Mattias Ekström blev nia efter att ha blivit snurrad av Mercedes-föraren Robert Wickens.
Teknikens Värld

Ekström startade sjua men gjorde en dålig start och hamnade i en kamp med, bland annat, Wickens som resulterade i kontakt och en piruett av banan för Audi-föraren.

Svensken kämpade sig sedan upp genom fältet till en slutgiltig niondeplats. Placeringen gav dock inte nog poäng för att hålla titelkampen vid liv mot Wehrlein som slutade på åttonde plats och därmed säkrade titeln i förarmästerskapet, Mercedes första sedan 2010.

Timo Scheider och Jamie Green säkrade en dubbelseger i tävlingen för Audi, med BMW-föraren Maxime Martin, som startade från pole position, på tredje plats.

Tack vare niondeplatsen klättrade Ekström till andra plats förbi Audi-kollegan Edoardo Mortara med en poängs marginal inför morgondagens finaltävling. Kampen om andraplatsen i mästerskapet kommer att bli hård med Green bara fyra poäng bakom Ekström på fjärde plats och Spengler tio poäng bakom på femte plats.

Resultat Race 1 Hockenheim - Topp 5

1 Timo Scheider Audi RS 5 26 varv

2 Jamie Green Audi RS 5 +2.875

3 Maxime Martin BMW M4 +3.756

4 Paul Di Resta Mercedes AMG C 63 +4.865

5 Mike Rockenfeller Audi RS 5 +11.708

9 Mattias Ekström Audi RS 5 +23.719

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!