Foto: WestCoast Racing

WestCoast Racing kör TC3 med Honda och STCC med BMW

Flerfaldiga STCC-mästarna WestCoast Racing kommer att dubblera nästa år med att driva tre Honda Civic i nya TC3-mästerskapet och BMW-bilar i STCC.
Teknikens Värld

– Vi är mycket glada att tillkännage vårt deltagande i ett mästerskap som startar ett nytt kapitel för standardvagnsracing, säger teamägaren Dick Jönsson Wigroth.

TC3 International Series startas till nästa år av tidigare WTCC-chefen Marcello Lotti med 12 tävlingar över hela världen, där tre tävlingar går tillsammans med Formel 1.

– Vi kommer besöka 12 fantastiska racingbanor och länder, med den stora bonusen att tävla på samma evenemang som Formel 1. Det finns inget annat touring car-mästerskap som ger ett så komplett paket, säger Jönsson Wigroth.

Teamet kommer att tävla med tre Honda Civic i TC3 som byggs av officiella Honda-teamet JAS Motorsport (som även tävlar i WTCC). Jämsides detta kommer WestCoast Racing att fortsätta tävla i STCC med BMW-bilar.

– Detta är en fantastisk möjlighet och ett perfekt sätt för WestCoast Racing att utöka vårt racingprogram och lägga till det jämsides vårt existerande tävlande i STCC, säger Wigroth.

Teamet har ännu inte avslöjat förarna för varesig TC3 eller STCC.

Preliminär kalender – TC3 International Race Series 2015

Mars 29: Sepang, Malaysia

April 19: Shanghai, Kina

Maj 3: Valencia, Spanien

Maj 10: Algarve, Portugal

Maj 24: Monza, Italien

Maj 31: Salzburgring, Österrike

Juni 21: Sochi, Ryssland

Juli 26: Buenos Aires, Argentina

Augusti 9: Codegua, Chile

September 20: Marina Bay, Singapore

Oktober 25: Buriram, Thailand

November: TBA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!